Увеличава се броят на мигрантите. Изменението на климата подтиква все повече

...
Увеличава се броят на мигрантите. Изменението на климата подтиква все повече
Коментари Харесай

Увеличава се броят на мигрантите

Увеличава се броят на мигрантите. Изменението на климата подтиква  все повече хора да се преселват в Европейския съюз , а граничната организация на Европейски Съюз Frontex предизвести, че това може да докара до рекорден брой лица, които влизат нелегално в блока.

През предходната година Frontex е документирала  330 000 противозаконни влизания по всички направления , което е най-големият брой от 2016 година насам, и вследствие на това реториката против миграцията се е засилила в страните от Европейски Съюз, в това число Дания, Нидерландия и Австрия.

Пристигането на минимум 1 милион бежанци в Европа през 2015 година , множеството от които бягаха от войната в Сирия, накара Европейски Съюз да ускори наредбите за даване на леговище и да отбрани външните си граници.

Досега през тази година Frontex заяви, че  броят на хората, които се пробват да доближат европейските крайбрежия от Северна Африка по направления, водещи към Италия, се е нараснал с 292% сред януари и април в съпоставяне със същия интервал през 2022 година, достигайки 42 200 души.

Радев връчва първия мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС

Увеличава се броят на мигрантите

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР